1.4K


Ingrediente:
- Ceapă – 2-3 linguri, feliată fin
- Vânătă – 1/2, cubulețe
- Roșie – 1, feliată fin
- Năut – 200 g, înmuiat câteva ore, clătit și scurs
- Usturoi – 1/4 linguriță, ras
- Sare după gust
- Ulei de floarea soarelui – 1 lingură + extra
- Frunze de coriandru – 1 linguriță, tocate
- Morcov – 1/4 cană, feliat fin
- Fulgi de ovăz – 2/3 cană
- Semințe de susan – 1/2 cană
Pentru sos:
- Frunze de coriandru – 1/2 linguriță, tocate
- Coajă de lămâie – 1 linguriță, rasă fin
- Iaurt simplu – 1/3 cană
Pentru servire:
- Chifle de burger – tăiate în jumătate, prăjite
- Ceapă feliată, castraveți, ardei gras
- Sos de muștar
- Ketchup
- Felii de brânză (opțional)
Mod de preparare:
- Încălziți uleiul într-o tigaie la foc mediu.
- Căliți ceapa timp de un minut sau două.
- Adăugați vânăta și gătiți 2-3 minute.
- Adăugați roșiile și gătiți încă 2 minute.
- Transferați într-un blender.
- Adăugați năutul, usturoiul și morcovii.
- Mărunțiți grosier.
- Transferați într-un bol.
- Adăugați fulgii de ovăz, frunzele de coriandru și amestecați bine.
- Formați din amestec chiftele mici și rulați-le în semințe de susan.
- Încălziți uleiul în tigaie.
- Prăjiți chiftelele câte un minut sau două pe fiecare parte până devin aurii.
- Scoateți și transferați pe o farfurie.
- Pentru sos, amestecați toate ingredientele și transferați într-un bol.
- Pentru servire, așezați chifteaua în centrul chiflei tăiate. Adăugați ceapă feliată, brânză, castravete, ardei gras, muștar și ketchup. Puneți cealaltă jumătate a chiflei deasupra și serviți.
credit imagine: Cookistry