2.1K Acești burgeri de pui tandoori sunt plini de savoare, cu un gust picant, dulce și sărat care vă va încânta papilele gustative. Salt la Rețetă Burgerul de Pui Tandoori este un preparat creat prin combinarea a două feluri populare din bucătăria indiană. Puiul Tandoori este un preparat marinat în iaurt și condimente înainte de a fi gătit. Burgerul este făcut cu o chiflă, carne de pui tandoori și este garnisit cu salată, roșii, castravete și felii de ceapă. Preparatul a devenit tot mai popular în ultimii ani deoarece a fost declarat drept cel mai "delicios" fast food de către mulți bloggeri culinari.




| Timp de Preparare | 20 minute min |
| Timpul de Gătire | 25 minute min |
| Timp Total | 45 minute min |
Ingrediente
- 4 File de Pui dezosate, fără piele
- 1 1/2 linguri Pudră Masala Tandoori
- 1/4 cană Iaurt Natural
- 3 lingurite Frunze de Mentă tocate mărunt
- 2 Chifle de Burger tăiate în jumătate
- 1 Roșie mică, feliată (opțional)
- 1 Ceapă mică, feliată
- 1 Castravete mic, feliat
- 1 Morcov mic, feliat sau tocat mărunt
- 2 căni Frunze de Salată Mixtă tocate
- foi de Salată Verde rupte
- 1/2 până la 1 lingură Ulei
- 2 linguri Iaurt Natural
Instrucțiuni
- Amestecă pudra masala tandoori cu 2 linguri de apă.
- Amestecă pasta cu 2 linguri de iaurt într-un bol.
- Adaugă bucățile de pui și amestecă bine până sunt acoperite uniform.
- Lasă deoparte pentru 5-10 minute.
- Încălzește uleiul într-o tigaie antiaderentă la foc mediu.
- Gătește puiul marinat timp de 5-10 minute sau până este gătit complet și auriu.
- Amestecă frunzele de mentă cu 1/4 cană de iaurt.
- Prăjește ușor chiflele dacă dorești și așază-le pe o suprafață plană.
- Întinde amestecul de mentă cu iaurt pe jumătăți.
- Adaugă salata verde, frunzele de salată, castravetele, morcovul și ceapa.
- Pune carnea de pui gătită deasupra și acoperă cu cealaltă jumătate.
- Servește imediat cu cartofi prăjiți sau salată.
Note
- Taie fileurile de pui în forma burgerului dacă dorești
- În loc de pasta de mentă cu iaurt, poți folosi și maioneză.